Kfumspejdernes Brassband

KFUMBB i genoplukningen

19. maj 2020 · Ikke kategoriseret · Skrevet af kfumbrassband

I takt med at samfundet forsigtigt lukker op igen, forsøger vi i KFUMBB også at finde en for hvor vi kan starte igen.

Det hele skal selvfølgelig både holdes indenfor lovgivningen KFUM’s retningslinjer ( https://spejdernet.dk/spejderliv/temaer/covid-19/ ) og reglerne for ansvarlig adfær i corona krisen.

reglerne er i udgangspunkt klare : Vi må ikke samles indenfor, og vi skal overholde reglerne for forsamlingsforbud. dvs max 10 personer udenfor.

Vi har derfor fået lov til at låne plænen bag ved plejehjemmet i Fynsgade, hvor vi samtidig kan fordele os med den nødvendige afstand, og hvad er så det ? – De nye afstandsregler er 1 meter pr person, men hvis der er forøget risiko for dråbe smitning som f.eks ved sang eller lign, så er det 2 meter, og det må vi desværre betegne os som.

Det betyder at det er slut med at dele nodestativ !

Vi skal også aktivt forhindre smittesporing ved kontakt. Derfor skal du så vidt muligt medbringe eget nodestativ og egen ventilolie. ( Musikhuset plejer at have begge dele på lager, og det koster mindre end en tur i byen en fredag aften !)

vi må IKKE mødes indenfor – derfor mødes vi på plænen bag Fynsgade. – Med 2 meter imellem os, så pakker vi ud – der hvor vi sidder – der burde være plads.

Hvad med smitte via noder mv: – vi kan ikke spritte alle noder af ( f.eks de røde hefter) , det betyder at du skal spritte dine hænder af inden du berører en node, som andre kommer til at røre ved. Når vi er færdige så lægges de i “karantæne” mindst 72 timer inden de bruges igen, hvilket fagkundskaben siger er nok til at dræbe evt. virus. ( i vores tilfælde ligger de 7 dage.)

Hvad så? er det hele ikke lidt for meget ? – “der er jo (næsten) ingen smitte i Nordjylland, og vi er alle unge og raske ?”

Tjah – det er man velkommen til at mene, men tænk på at at vi i Danmark pt. har over 500 døde. – Ingen af disse er blevet smittet af ond vilje, men ved et uheld, eller manglende omtanke. Det er også derfor Politiet aktivt følger op på om retningslinjerne bliver overholdt, så mon ikke risikoen for en klækkelig bøde, i sig selv, er grund nok til at overholde alle retningslinjer ?

Vi følger naturligvis med i de ændringer der måtte komme, specielt om der 8Juni kommer ændringer relevant for os. Mere om det senere…

med det sagt, – så er du velkommen til at komme til åben prøve på Onsdag kl 19.00 , forudsat du i forvejen har meldt dig til hos Jens,

– alle andre ( medlemmer/ ikke medlemmer) er fri til at være tilskuer – og kun det ! ( husk stadig at holde afstand) Vi må ikke foretage udskiftning undervejs….